Gozo vakantie

Haven in Mġarr Gozo

Haven in Mġarr Gozo

Gozo is een klein eiland dat onderdeel uitmaakt van de eilandengroep Malta. Het eiland is zo’n 15 kilometer lang en 7 kilometer breed. Er wonen ruim dertigduizend inwoners op het eiland. De belangrijkste inkomstenbronnen zijn landbouw, visserij en toerisme. Gozo is een mooie vakantiebestemming.

Het eiland is ongerept en minder ontwikkeld in vergelijking met het grote eiland Malta. De natuur is prachtig en het eiland bevat veel oude gebouwen (maarliefst 46 kerken). Net als het eiland Malta is het weer er fantastisch: Gemiddeld 30ºC overdag met een watertemperatuur van 24ºC. Ga ook op vakantie naar Gozo!

Bezienswaardigheden op Gozo

Gozo heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden. Hier zijn een aantal ideeën voor een leuke dag uit:

Azure Window

Azure Window (Foto door Berit Watkin)

Azure Window

Azure Window is één van de bekendste plekken van heel Malta. Het is een rotsformatie van zo’n 50 meter hoog. Door de eeuwen heen heeft de wind en het water een gat weggesleten in de rots. Azure Window ligt in het noordwesten van Gozo, aan de kust.

Xlendi Bay en Marsalforn

Gozo heeft een aantal stadjes aan de kust die erg populair zijn onder toeristen, de twee bekendste zijn Xlendi Bay en Marsalfornl.

Naar het strand

Zin in een dagje strand? Dat kan! Gozo heeft namelijk het mooiste zandstrand van heel Malta, genaamd Ramla il-Ħamra. Het strand ligt in het noordoosten van Malta. Bekijk ook de pagina Stranden op Malta en de kaart van Malta.

Veerboot tussen Gozo en Malta

Veerboot tussen Gozo en Malta

Veerboot van Gozo naar Malta

Als je tijdens je vakantie op Gozo een bezoekje wilt brengen aan het grote eiland van Malta dan kan dat! Tussen Malta en Gozo is er een veerboot, genaamd de Gozo Channel. Deze veerboot gaat tussen Mgarr, Gozo en Cirkewwa, Malta en kost nog geen €5 pp. De vaart duurt ongeveer 25 minuten en overdag gaat er in ieder geval elk uur een boot.

Bekijk de actuele tijden en prijzen op de site van Gozo Channel.

Openbaar vervoer op Gozo

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk verschillende plaatsen bezoeken. Op Gozo zijn verschillende buslijnen aanwezig. Deze zijn erg goedkoop (dagprijs: €1,50 pp, weekprijs €6,50 pp *). Tip: Gebruik de app van Google Maps om je busreis te plannen.

* Actuele prijzen kunnen afwijken. Bekijk de actuele prijzen op de site van Malta Public Transport.