Malta bezienswaardigheden

Jaarlijks reizen één miljoen toeristen naar Malta. Niet voor niets, want het eiland heeft veel te bieden. Dit zijn de mooiste Malta bezienswaardigheden! In de lijst staan adembenemende natuurgebieden, bezienswaardigheden voor cultuurliefhebbers en leuke uitjes voor gezinnen. Voor elk wat wils!

Malta bezienswaardigheden – 10 hoogtepunten!

 

Azure Window

Azure Window (Foto door Berit Watkin)

1. Azure Window

Azure Window is een 50 meter hoge boog in de rotsen aan de westkust van het eiland Gozo. Deze boog is gevormd door de zee en wordt door de locale inwoners it-Tieqa genoemd (betekenis: het raam). In april 2012 is het gat een stukje groter geworden, doordat er een stuk van de wand afbrak. Om deze reden is het niet meer toegestaan om over de bovenkant van de rots heen te lopen.

2. Blue Lagoon

Blue Lagoon is een kleine baai van het vrijwel onbewoonde eiland Comino. Het is één van de mooiste stranden van Malta met kristalhelder water. De Blue Lagoon is één van de populairste bezienswaardigheden van Malta. Vanaf verschillende havens in Malta worden er boot cruises georganiseerd.

Blue Grotto Malta

Blue Grotto Malta

3. Blue Grotto

Één van de mooiste bezienswaardigheden van Malta is de blue grotto. Deze plek is een grote inkeping in de rotsen aan de zuidkust van Malta. Je kunt er voor zo’n 8 euro een boottochtje boeken, waarbij je in 20 minuten langs een aantal grotten vaart. Het water is ontzettend helder, waardoor je meters onder water kunt kijken.

Vanaf het vaste land is het kleine eilandje Filfla te zien. Er zijn een aantal plekken waar eten en drinken verkrijgbaar is. De bereikbaar is ook goed, zowel met de auto als openbaar vervoer is blue grotto goed toegankelijk.

Grand Harbour Valletta

Grand Harbour Valletta

4. Valletta Grand Harbour

De grote haven van Valletta is  een natuurlijke haven die al duizenden jaren in gebruik is. De haven is omringd door hoge en dikke muren. In de haven is altijd wat te zien, constant varen er grote schepen in en uit. Soms is er vuurwerk, dan staan er veel mensen langs de kant te kijken.

Vanaf de hoger gelegen Upper Barrakka gardens is het uitzicht over de Grand Harbour erg mooi. Een geweldige plek voor een picknick of het bijkomen van een lange wandeling!

5. Ta’ Qali Crafts village

Glasblazer Ta'Qali Crafts Village

Ta’Qali Crafts Village

Ben je op zoek naar mooie souvenirs? Wacht dan met kopen tot je in het Ta’ Quali crafts village bent geweest. In het crafts village kun je onder andere zeer getalenteerde glasblazers aan het werk zien.Bij de werkplaatsen zijn winkels waar je voor een goeie prijs allerlei unieke handgemaakte producten kunt kopen. In het dorpje zijn ook een smit, een pottebakker en verschillende kleine winkeltjes te bewonderen. Een leuke bezienswaardigheid voor een middagje weg op Malta!

6. Megalithische tempels van Ġgantija

Malta bevat verschillende prehistorische tempels, waarvan er een aantal op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. De tempels van Ġgantija zijn de oudste vrijstaande gebouwen op aarde en zijn ouder dan de pyramides in Egypte. De tempel staat in het midden van het eiland Gozo.

7. The Malta Experience

Wil je meer weten over de geschiedenis van Malta? Ga dan naar de audiovisuele film “The Malta Experience”. In korte tijd wordt de 7000 jarige geschiedenis van Malta behandeld. Als je in Valletta bent en je bent geïnteresseerd in cultuur en geschiedenis, dan is deze film zeker de moeite waard. De voice over is vertaald naar o.a. Nederlands.

8. Mdina

Mdina was de oude hoofdstad van Malta. De geschiedenis van de stad gaat meer dan 4000 jaar terug. Door de tijd heen hebben er veel nobele families gewoond, dus de stad staat vol met kleine paleizen. De kleine stad is helemaal ommuurd en wordt ook wel ‘de stille stad’ genoemd.

9. Splash & Fun waterpark

Op zoek naar een luchtig en sportief dagje uit voor de hele familie? Splash & Fun waterpark is een groot waterpark en zwembad in het noorden van Malta. Het bevat o.a. glijbanen, een waterslagbad een dinosaurus park en plek om te zonnen. Bereikbaarheid is goed en er zijn genoeg parkeerplaatsen aanwezig.

10. Popeye Village

Popeye Village is een van de bekendste bezienswaardigheden van Malta. Het is een openluchtmuseum, gebouwd als filmset voor de Popeye film in 1980 met acteur Robin Williams. Het bestaat uit een dorp van rustieke houten huisjes. Ondanks dat de film destijds met gemengde reacties is ontvangen, is het openluchtmuseum een populaire bezienswaardigheid onder toeristen op Malta.

Malta bezienswaardigheden – beleef Malta

Benieuwd geworden naar Malta? Lees ook eens onze tips over Valletta, Gozo en Sliema.