Waar ligt Malta?

Haven van Valletta

Haven van Valletta

Malta is een klein eiland in de Middelandse Zee. Het eiland heeft een oppervlakte van maar 316 km², dat is nog geen twee keer het eiland Texel. En waar ligt Malta nu precies? Het eiland ligt ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië. Ook Noord-Afrika is relatief dichtbij. De Tunesische hoofdstad Tunis ligt 400 km ten westen van Malta en is slechts één uur vliegen.

Malta bestaat eigenlijk uit meerdere eilanden. Naast Malta horen Gozo, Comino en een aantal kleine onbewoonde eilanden ook bij Malta. Op Malta wordt zowel Engels als Maltees gesproken. Betalen kan er gewoon met de Euro. De hoofdstad van Malta heet Valletta. De belangrijkste inkomstenbron van de inwoners is toerisme. Ieder jaar bezoeken ruim 1 miljoen toeristen het kleine eiland.

Waar ligt Malta in Europa?

Bekijk de locatie van Malta op de kaart van Europa:

Afstand binnen Europa

De hemelsbrede afstanden tussen Malta en verschillende steden in Europa zijn als volgt:

  • Amsterdam – Malta: 1.976 km
  • Parijs – Malta: 1.741 km
  • London – Malta: 2.082 km
  • Berlijn – Malta: 1.848 km
  • Rome – Malta: 684 km
  • Madrid – Malta: 1.655 km

Ligging van Malta – Geschiedenis

Malta ligt aan verschillende handelsroutes tussen Afrika en Europa. Deze strategische ligging heeft ervoor gezorgd dat het eiland tijdens haar lange geschiedenis door veel verschillende volken is aangevallen en veroverd. Al deze volken hebben hun stempel gedrukt op de cultuur van het eiland. De invloed van verschillende volken is terug te vinden van de Maltese taal tot aan de prachtige architectuur die op het eiland te zien is.