Malta

Malta is een Zuid-Europese dwergstaat in de Middelandse zee. Het is een eilandengroep die bestaat uit de eilanden Malta, Gozo en Comino. Er wonen bijna een half miljoen inwoners op Malta die zowel Engels als Maltees spreken. Het eiland is ruim driehonderd hectaren en is daarmee ongeveer twee keer zo groot als het eiland Texel.

Malta is mooi

Malta heeft een fantastische natuur. Aan de kust van Malta zijn er veel adembenemende plekken. Denk bijvoorbeeld aan Blue Lagoon, Blue Grotto en Azure Window. Ook het ongerepte Gozo is een bezoekje waard.

Malta is een populaire vakantiebestemming

Malta is populair bij vakantiegangers. Voor elk publiek heeft Malta wel wat te bieden. Voor liefhebbers van zon, zee en strand zijn er de resorts in Sliema. Hou je van uitgaan? Dan zijn er de talloze clubs en bars in St Julian’s. De liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen hun hart ophalen aan oude steden als Valletta en Rabat en aan de verschillende prehistorische tempels die op het eiland zijn gebouwd. Engels is op Malta één van de voertalen en men betaalt met de Euro. Dat maakt Malta een ideaal land om op vakantie te gaan.