Alle stranden op Malta in één handig overzicht!

Xlendi BayHet heerlijke weer en de prachtige kust maakt Malta een uitstekende bestemming voor een strandvakantie. Op deze pagina staan alle zandstranden, rotstranden en kiezelstranden op Malta, Gozo en Comino in één handig overzicht.

Stranden op Malta

Dit zijn alle zand-, rots- en kiezelstranden op het eiland Malta:

Mellieha Bay (zandstrand)

Mellieha Bay (ook wel Ghadira Bay genoemd) is het grootste en mooiste zandstrand van Malta. Het strand bevind zich in het noorden van Malta, vlakbij het plaatsje Mellieha. Op het strand is gelegenheid voor sportieve activiteiten, zoals windsurfen, kite surfen, kanovaren en waterskiën. Omdat het water de eerste 50 meter vanaf de kust tot aan de enkels komt is het strand zeer veilig en geschikt voor families.

Ghajn Tuffieha Bay, Malta

Ghajn Tuffieha Bay, Malta

Ghajn Tufieha Bay (zandstrand)

Één van de mooiste zandstranden op Malta is Ghajn Tuffieha. Het strand wordt ook wel de Riviera genoemd. Ghajn Tufieha is onderdeel van een aaneenschakeling van drie stranden, namelijk Gnejna Bay en Golden Bay. Ghajn Tufieha is een kleiner en ongerepter dan Golden Bay en is populair bij de lokale bevolking.

Golden Bay (zandstrand)

Golden Bay is een prachtig zandstrand in het noordwesten van Malta. De blauwe zee en rotsen maken het een uitstekende plek om te snorkelen. Golden Bay is een geweldige plek voor feestjes een BBQ’s en heeft de meest spectaculaire zonsondergangen. Parkeerplaats en bushalte zijn aanwezig op loopafstand.

Gnejna Bay (zandstrand)

Gnejna Bay is een strand in het noordwesten van Malta. Samen met Gajn Tufieha Bay en Golden Bay vormt Gnejna Bay een aaneenschakeling van stranden. Het strand is geschikt voor snorkelen en wandelingen door het landschap.

Paradise Bay (zandstrand)

Paradise Bay is een klein strand in het noorden van Malta, vlakbij Cirkewwa. Het strand biedt uitzicht over de eilanden Gozo en Camino. Het mooie landschap met prachtige uitzichten is geliefd onder wandelaars.

Armier Bay (zandstrand)

Armier Bay is een zandstrand in het noordelijke puntje van Malta. Het strand biedt uitzicht over het eiland Comino heeft net als de Blue Lagoon Bay kristalhelder water. Armier Bay is minder toegankelijk met het openbaar vervoer dan bijvoorbeeld Paradise Bay en er zijn geen hotels in de buurt. Ondanks dat kan het strand vrij druk zijn tijdens de weekenden.

St. George’s Bay (zandstrand)

St. George’s Bay ligt in het oosten van Malta, in Paceville, vlakbij St. Julians. Het is een populair en drukbezocht strand, vooral in de zomermaanden. Het strand is niet omringd door een mooi natuurgebied, maar de omliggende restaurants, hotels en entertainment gelegenheden maken een hoop goed.

Balluta Bay St. Julians

Balluta Bay

Balluta Bay (zandstrand)

Balluta Bay is een ander heel klein zandstrand in St. Julians. Het zand wordt alleen zichtbaar als het water laag staat. Het rustige en water in de baai maakt het water erg geschikt om te zwemmen en te snorkelen. Ook voor beginnende duikers is het strand populair, omdat de bodem van zand is. Het strand is recht voor een prachtige oude parochiekerk. Vlakbij het strand zijn verschillende winkeltjes en restaurants.

Pretty Bay (zandstrand)

Pretty Bay is kunstmatig aangelegd zandstrand in Birzebbuga, in het zuiden van Malta. Ondanks dat is het een leuk strand dat populair is bij de lokale bevolking. Pretty Bay is omgeven door mooie gebouwen, restaurants en café’s. Het kan er ‘s zomers flink druk zijn. Er is een speeltuin aanwezig voor de kinderen en een plek om te voetballen.

St. Thomas Bay (zandstrand)

St. Thomas Bay is een grote baai in het zuiden van Malta, op loopafstand van het dorpje Marsascala. De baai is beter bekend bij de locals als ‘Ir-Ramla’ en bevat een aantal zandstrandjes met ondiep water én een aantal vlakke rotsen. Het is een rustige en kalme plek. Veel locale inwoners van Malta hebben er een vakantiehuisje.

Għar Lapsi Malta

Għar Lapsi Malta

Għar Lapsi (rotsstrand)

Għar Lapsi is een rotsstrand vlakbij de populaire Blue Grotto en de Ħaġar Qim tempels. De plek is een soort natuurlijk zwembad, gevormd in de rotsachtige kustlijn. De lokale bevolking komt er graag. Toeristen zijn hier minder te vinden. Neem je snorkeluitrusting mee als je hier gaat zwemmen, het water is ontzettend helder! En mocht je trek krijgen, aan de weg vlakbij het strand is een klein restaurant.

Stranden op Gozo

Dit zijn de stranden op Gozo:

Ramla Bay (zandstrand)

Ramla Bay is het grootste zandstrand op het eiland Gozo. Het strand is omgeven door hoge rotsen en een wilde en ongerepte natuur. Het strand is populair en wordt in de zomer druk bezocht door zowel toeristen als locale inwoners. Gelukkig is het strand lang en wijd, er is dus genoeg ruimte voor iedereen!

Xlendi Bay Gozo

Xlendi Bay in Gozo

Xlendi Bay (zandstrand)

Xlendi Bay is een piepklein maar ontzettend pittoresk strand gelegen aan het gezellige dorpje Xlendi. Het dorpje is één van de leukste plekjes van Gozo en heeft een bijzonder ontspannen sfeer. U kunt een korte wandeling maken over de rotsen, waarbij u van een prachtig uitzicht biedt. Ook worden er verschillende andere activiteiten aangeboden, zoals boottochten en duiklessen. Als u in de gelegenheid bent, dan is het de moeite waard hier een nachtje te blijven.

Azure Window (kiezelstrand)

Azure Window is één van de meest spectactulaire plekken van Gozo en een populaire bezienswaardigheid voor toeristen op Malta. Het is een gigantische rotspartij die een brug vormt over het water. Tijdens de zonsondergang is deze plek werkelijk adembenemend.

Vlakbij Azure Window is er een binnenzee die door middel van een 50 meter lange grot is verbonden met de zee. Zowel Azure Window als de binnenzee bevatten een kiezelstrand.

San Blas (zandstrand)

San Blas Bay is een klein zandstrand in de buurt van Ramla Bay. De omgeving van het strand is ongerept en heeft dezelfde rood/oranje kleur rotsen als Ramla Bay, maar is rustiger en meer afgezonderd dan Ramla Bay. Het strand is helaas niet zo toegankelijk: Er zijn weinig parkeerplaatsen en de weg naar het strand is afgesloten, omdat deze te steil is voor voertuigen. Het heldere water maakt de baai zeer geschikt om te snorkelen.

Marsalforn Bay (zandstrand)

Marsalforn is een kleine plaats in het noorden van Gozo. Het bied een klein zandstrand. Helaas is het water zeer diep en daarmee niet geschikt voor jonge kinderen. Marsalforn is goed toegankelijk met de bus.

Qbajjar Bay (zandstrand)

Qbajjar Bay is een kleine baai op loopafstand van Marsalforn Bay. Als je van Marsalforn naar Qbajjar loopt, zul je verschillende plekken tegenkomen die geschikt zijn om te zonnen en te zwemmen.

Dahlet Qorrot Bay (zand-, rots- en kiezelstrand)

Dahlet Qorrot is een afgelegen baai in het oosten van Gozo. Het is er rustig, het water is er mooi blauw en de omliggende natuur is erg mooi. Rondom de baai zijn er verschillende hoge rotsen en grotten die schaduw bieden tegen de warme zon. In de zomermaanden is er  één snack tent op het strand aanwezig.

Stranden op Comino

Dit zijn de stranden op Comino:

Blue Lagoon Malta

Blue Lagoon Malta

The Blue Lagoon (zandstrand, rotstrand)

The Blue Lagoon is één van de bekendste toeristische attracties van Malta. Je zult deze waarschijnlijk terugvinden in iedere top 10 lijst van bezienswaardigheden in Malta. En dat is ook niet zo gek. Als je binnenvaart bij de Blue Lagoon lijkt het net alsof je in een ansichtkaart bent beland. Het water is er kristalhelder en de baai bevat een mooie witte zandbodem. Met twee zandstranden, ondiep water en vele rotsen is de baai erg geschikt om te zonnen en te zwemmen.

Er zijn talloze boottochten te vinden naar de Blue Lagoon. Deze boten vertrekken onder andere vanaf Sliema Ferry en Buggiba en gaan direct naar de Blue Lagoon.

Santa Maria Bay (zandstrand)

Santa Maria Bay is een rustig strand gelegen in het noorden van Camino op 20 minuten loopafstand van de Blue Lagoon. Het strand is niet zo adembenemend mooi als de Blue Lagoon, maar het is er wel een stuk rustiger. Het water is ook hier kristalhelder en ondiep. In tegenstelling tot de Blue Lagoon zijn hier ‘badmeesters’ aanwezig die een oogje in het zeil houden. Santa Maria Bay is vlakbij het Comino Hotel. Helaas mogen alleen de gasten van dit hotel gebruik maken van de faciliteiten rondom de baai.

St. Nicholas Bay (zandstrand)

St. Nicholas Bay heeft twee zandstranden, die helaas in de zomer gereserveerd zijn voor gasten van het Camino hotel. Het is een populair strand, maar rustiger dan de Blue Lagoon. Er zijn veel wateractiviteiten te doen en de omgeving leent zich goed voor een mooie natuurwandeling.