Uitgaan op Malta - start hier!

‘s Nachts komt Malta tot leven! Er zijn talloze clubs en bars, bioscopen en evenementen om te bezoeken. Op deze pagina staat een selectie van de beste uitgaansgelegenheden op Malta!

Clubs & Bars

Zin in een avondje stappen op Malta? Ga dan naar Paceville, St Julian’s – dé plek om uit te gaan op Malta. Hier vind je bijvoorbeeld Twenty-Two,  de meest exclusieve nachtclub en lounge bar van Malta. De club is gevestigd op de hoogste verdieping van de Portomaso Business Tower in St. Julians. Het uitzicht rondom is adembenemend. Ook de clubs Havana, Cabanas en Flashback zijn de moeite waard. Havana club is de grootste soul, hip-hop en R&B club van Malta. De club is indoor en ligt aan de hoofdstraat van Paceville, St Julians. De club is omringd door andere uitgaansgelegenheden. De club bestaat uit twee verdiepingen, met een grote dansvloer, verschillende bars, zitplaatsen, tafels en een balkon. In Havana zijn nog twee andere clubs aanwezig, namelijk Cabanas en Flashback. Cabanas is op de begane grond. Hier wordt vooral traditionele disco muziek gedraait. Flashback is een retro club, gespecialiseerd in 80s rock en pop. Flashback trekt hiermee dan ook een wat oudere doelgroep aan.

Bioscopen op Malta

Zin om naar een film te gaan? Hier is een overzicht van alle bioscopen op Malta:

  • Eden Cinema, St Julians
  • The Empire Cinema, Bugibba
  • Tal-Lira Cinema, Fgura
  • Citadel Cinema,Victoria (Gozo)
  • St. James Cavalier, Valletta
  • The Embassy Cinema Complex, Valletta

Jaarlijkse evenementen

Het eiland Malta heeft een volle kalender met jaarlijkse evenementen. Hier is een greep van de feesten die je niet mag missen:

Isle of MTV

Het Isle of MTV festival wordt ieder jaar rond het einde van juni gehouden en trekt ieder jaar rond de 50.000 bezoekers. Hiermee is het het grootste gratis open lucht festival van Europa. De afgelopen jaren zijn veel grote namen op het festival geweest, zoals Lady Gaga, Black Eyed Peas, David Guetta, Maroon 5 en Enrique Iglesias. Voorafgaand aan de Isle of Malta is er de Malta Music Week en worden er veel shows en feestjes gegeven op het eiland.

Malta Song Festival

In veel landen wordt het Eurovisiesongfestival niet erg serieus genomen. In Malta is dat anders, de jaarlijkse voorrondes van het songfestival zijn een groot feest. De voorrondes vinden ieder jaar plaats in februari en worden uitgezonden op de Maltese tv.

Malta Fireworks Festival

Als je op Malta ineens schrikt van een explosie, dan hoef je niet bang te zijn. Waarschijnlijk wordt er dan ergens vuurwerk afgestoken. De wetgeving rondom vuurwerk is op Malta veel losser dan in andere landen. Malta heeft zijn eigen vuurwerkfabrieken. En het hele jaar door wordt er vuurwerk afgestoken. Elk dorp heeft in de zomer een feest en deze feesten gaan meestal gepaard met veel vuurwerk. Maar één keer per jaar is er een speciaal vuurwerkevenement dat elk jaar gehouden wordt in April, het Malta Fireworks Festival! Het festival wordt op meerder plaatsen gehouden, onder andere in de grote haven van Valletta. Als jij houdt van vuurwerk, dan wil je dit niet missen!

International Air Show

Ieder jaar in september wordt de International Air Show gehouden. Het festival wordt al sinds eind jaren 80 gehouden. De show vindt plaats op het vliegveld van Luqa en is een grote toeristische attractie op Malta met tienduizenden bezoekers per jaar.

Alcoholwetgeving

De minimumleeftijd voor verkoop van alcohol in winkels en horeca is 17 jaar. Deze leeftijdsgrens geldt zowel voor normale alcoholhoudende dranken als sterke drank.