Zonvakantie in Sliema

Sliema zwembadBen je op zoek naar een zonvakantie op Malta? Dan ben je in Sliema aan het goede adres! Sliema is één van de toeristische plaatsen op Malta. De stad bevat hotels, stranden en ligt op ideale afstand van leuke plekjes op Malta!

Zonnen in Sliema

Sliema heeft een groot rotstrand. Vooral op een strandbedje is het heerlijk zonnen. De zee is op stormachtige dagen vrij wild, dus voorzichtigheid is aan te raden. Er zijn een aantal inhammen gebouwd waar het water rustiger en ondieper is. Ook zijn er meerdere zwembaden. Deze zwembaden horen bij de hotels, maar tegen betaling mag je er gewoon gebruik van maken. Let wel op: het water in de zwembaden is zout.

Haven van Sliema

Vanaf de haven van Sliema gaan er veerboten naar Valletta. Ook kun je er een dagcruise boeken naar andere plekken van het eiland, zoals de Blue Lagoon. Één van de grootste en meest bekende cruise organisatoren van het eiland is “Morgan cruises”, te herkennen aan de rode boten.

Shoppen in Sliema

Voor een dagje shoppen kun je terecht in “The Point”, het grootste winkelcentrum van Malta. Het winkelcentrum bevat drie verdiepingen met winkels, waaronder een supermarkt, veel kledingwinkels, een leuke koffietent en nog veel meer. Het winkelcentrum is voorzien van airconditioning, dus ideaal om even aan de hitte te ontsnappen.

Waar ligt Sliema?

De plaats ligt aan de oostkust, precies tussen Valletta (hoofdstad) en St. Julians (het uitgaansgebied) in. St. Julians is zelfs op loopafstand; Leuk voor een mooie avondwandeling over de boulevard. Bekijk de ligging van Sliema op onderstaande kaart: